Invullen pgp TIV: hoe pak je dat aan?

MK Educatie heeft een heldere, concrete werkwijze ontwikkeld die stapsgewijs de invulling van het programma genereert. Hierin is niet alleen een rol voor de school weggelegd, maar wordt er ook ingezet op de expertise van de samenwerkende bedrijven.

De platforms vmbo Platform PIE en Platform Mobiliteit en Transport hebben op 13 juni een eerste netwerkbijeenkomst Techniek & Innovatief vakmanschap (TIV) georganiseerd. Dit ter ondersteuning van de inrichting van het praktijkgerichte programma TIV op de vmbo-scholen. Een onderdeel van het programma was de presentatie van onze collega Lisette Arbeider.

In de dagelijkse praktijk komt zij geregeld de obstakels tegen bij scholen voor het ontwikkelen en invoeren van het praktijkgerichte programma. Daarom heeft MK Educatie een methodiek ontwikkeld om scholen te ondersteunen.

Een heldere, concrete werkwijze die stapsgewijs de invulling van het programma genereert. Hierin is niet alleen een rol voor de school weggelegd, maar wordt er ook ingezet op de expertise van de samenwerkende bedrijven.

Een mooi compliment tijdens de presentatie was de volgende opmerking van een school: “Jouw informatie had ik graag bij de start van onze pilot gehad, dat had ons veel uitzoekwerk bespaard.”

Deze opmerking bracht de voorzitter van Platform PIE, Adriaan de Graaff, tot het aanbod om de aanwezige scholen een dagdeel gratis aan te bieden in een begeleidingstraject door MK Educatie.

Via deze link ga je naar het magazine van Platform M&T. Met onder andere informatie over de netwerkbijeenkomst op bladzijde 13 t/m 17.

Een mooi voordeel is dat deze methodiek niet alleen geschikt is voor het praktijkgerichte programma van TIV. Het is een werkwijze waarmee álle pgp’s ingevuld kunnen worden. Daarmee dus ook dat voor de havo.

Wil jij aan de slag met de inrichting van een praktijkgericht programma?
Laat het ons weten door een mail te sturen aan: info@mkeducatie.nl of bel ons op het nummer 085 052 0136.

Heb je hulp nodig?
Wij staan voor je klaar:

Je kunt ons bellen op: +31 85 052 01 36
Of mailen naar: info@mkeducatie.nl

Of vraag meer informatie aan via ons contactformulier