Veelzijdige techniek
voor de onderbouw
Geen rondslingerende boeken in het praktijklokaal, maar duidelijke instructiefilmpjes die leerlingen voorbereiden op de praktijkopdrachten. Dat is Techniek Totaal Digitaal. Onze compleet digitale techniekmethode voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Geschikt voor vmbo/mavo en havo. En ook voor pro-scholen.
De digitale leeromgeving bevat gave opdrachten waaraan leerlingen zelfstandig kunnen werken. Van hout- en metaalbewerking tot programmeren van de Ozobot, mBot en Mindstorms: je vindt het allemaal terug in Techniek Totaal Digitaal.
Start je met Techniek Totaal Digitaal, dan verzorgen we een implementatiecursus.
Nieuwsgierig naar de digitale leeromgeving? Vraag hieronder een demo-account aan en neem een kijkje!
Heb je hulp nodig?
Wij staan voor je klaar:
Of vraag meer informatie aan via ons contactformulier
Voordelen van Techniek Totaal Digitaal
Aansprekende opdrachten voor iedere leerling Lees meer
De leerling heeft wat te kiezen. Met meer dan honderd praktijkopdrachten kan de leerling veelal vanuit zijn of haar eigen interesse en op zijn of haar eigen niveau aan de slag.
Binnen de veelheid aan lessen zijn er theoretisch en praktische opdrachten. Denk aan harde techniek, robotica/ programmeren, ontwerpen en tekenen.
De docent heeft de rol van coach Lees meer
Door de uitgebreide didactische omschrijving kunnen leerlingen zelf aan de slag. In de instructievideo’s worden de opdrachten stap voor stap uitgelegd en er zijn duidelijke werkkaarten. Doordat ze zelfstandig werken, zijn leerlingen nog trotser op hun eigen werk: ze hebben het immers volledig zelf gedaan!
Als docent kun jij je richten op andere facetten van het klassenmanagement. Zoals extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dat nodig hebben.
Wil je jouw eigen lesstof arrangeren en een gedegen lesprogramma opzetten? We helpen je hier graag bij. Hier lees je meer over deze cursus.
Goede voorbereiding op de profielen van de bovenbouw Lees meer
Veel thema’s van de Techniek Totaalcursussen sluiten aan bij de profielen BWI, M&T en PIE. Daarnaast zijn er voor deze profielen specifieke oriëntatiecursussen ontwikkeld. Door in de praktijk bezig te zijn, krijgen leerlingen een goed beeld van de keuzemogelijkheden voor de bovenbouw. Techniek Totaal Digitaal helpt ze een stap in de richting naar de keuze voor een bovenbouwprofiel.
De theoretische en praktische opdrachten kunnen voor iedere school op maat gearrangeerd worden. Hiermee kan een perfecte doorstroom gerealiseerd worden van onder- naar bovenbouw. Hierbij kunnen wij ondersteuning bieden. Hier lees je daar meer over.
Differentiëren naar inhoud, niveau en interesse Lees meer
Er is ruimschoots de keuze voor docent of leerling om te kiezen voor lesstof die bij het individuele kind past. Zo krijgen leerlingen uitdagende opdrachten op hun eigen niveau.
Alle theoretische lessen zijn af te toetsen op 3 verschillende niveaus. De praktische vaardigheden worden afgetoetst met een eindopdracht. Ook de eindopdrachten zijn op 3 verschillende niveaus uit te voeren.
Werken vanuit leerdoelen is makkelijk te realiseren: de leerdoelen zijn bij iedere praktische opdracht helder beschreven. Sommige werkstukken dekken hetzelfde leerdoel, wat het mogelijk maakt leerlingen aan diverse werkstukken te laten werken. Hierdoor krijg je een gemotiveerde klas en daarbij een grotere gemotiveerde groep leerlingen die doorstroomt naar een technisch profiel in de bovenbouw.
En een bijkomend voordeel: er ontstaan geen wachtrijen voor machines of bepaalde gereedschappen wanneer ze werken aan verschillende werkstukken!
Compleet digitaal Lees meer
Leerlingen werken volledig digitaal en maken gebruik van printbare werkkaarten, -tekeningen en patronen. De instructiefilmpjes zijn erg duidelijk. Zo kunnen leerlingen al na een korte klassikale instructie op eigen snelheid met de lesstof aan de slag. En kun jij je richten op de leerlingen die meer ondersteuning nodig hebben.
Dat je de instructie (video’s) kunt terugkijken, teruglezen en herhalen ervaren leerlingen als heel prettig. En heeft een leerling moeite met lezen? Dan laat hij of zij de teksten automatisch voorlezen.
Digitale leeromgeving met leerlingvolgsysteem Lees meer
Je hebt de keuze uit twee digitale leeromgevingen: LearningBOX of Electude.
In beide digitale leeromgevingen (ook wel Elektronische LeerOmgeving) beschik je over een betrouwbaar leerlingvolgsysteem. In de elo arrangeer je ook gemakkelijk de lessen: zo pas maatwerk toe per klas of zelfs per leerling.
Geschikt voor ieder device Lees meer
Bekijk en doe de lessen op smartphone, laptop, tablet of pc.
In co-creatie eigen lessen ontwikkelen Lees meer
Zoek je in je lessen aansluiting bij de behoefte van bedrijven uit de regio? Wij helpen je graag bij de ontwikkeling van passende opdrachten. Dit doen we in co-creatie. Samen met jou en/of het docententeam maken we nieuw lesmateriaal. Of misschien heb je al ruwe materialen liggen die we met een beetje extra aandacht omtoveren tot gave opdrachten. Alles is mogelijk.
Wil je de gemaakte lessen voor je leerlingen toegankelijk maken binnen de elo van Techniek Totaal Digitaal? Het kan allemaal.
Neem contact met ons op om samen jouw wensen te bespreken.
Middelen Techniek Totaal Digitaal
Gratis demo
Ervaar zelf de online leeromgeving door een kijkje te nemen met een gratis demo-account. Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
Toetsmateriaal
In de digitale leeromgeving zijn per theoretische module toetsen beschikbaar. Alle theoretische lessen zijn af te toetsen op drie verschillende niveaus. Ook de eindopdrachten zijn op drie verschillende niveaus uit te voeren.
Praktische vaardigheden worden afgetoetst met een eindopdracht.