Lessen Digitale geletterdheid en Basisvaardigheden ICT

Heb jij al kennis gemaakt met de leskaartselector? Een handig hulpmiddel waarmee je eenvoudig lesmateriaal kunt zoeken én vinden. De leskaartselector is gevuld met ruim 600 leskaarten. En nu is er een extra licentie beschikbaar! Deze geeft toegang tot 120 nieuwe leskaarten Digitale Geletterdheid en Basisvaardigheden ICT.

De basis voor elke school

De nieuwe leskaarten bestaan uit 60 kaarten met een leerlijn Google Workspace en 60 kaarten met een leerlijn Office 365. Beide leerlijnen zijn heel handig voor zowel leerlingen als docenten.

Digitale geletterdheid is een vast onderdeel van het curriculum

Naast rekenen, taal en burgerschap is digitale geletterdheid één van de vier actuele domeinen. Er valt nog veel winst te behalen als het gaat om ICT-basisvaardigheden.

Met deze leerlijn:

  • leren leerlingen essentiële competenties die ze nodig hebben in het onderwijs.
  • vergroot je hun kansen op de arbeidsmarkt.

Onder andere het maken van goed verzorgde werkstukken, presentaties en het zoeken van informatie op internet komen aan bod.

Via duidelijke instructie en heldere opdrachten krijgen leerlingen een gedegen basis als het gaat om werken met ICT-toepassingen. De kwaliteit van werkstukken gaat omhoog en het werktempo stijgt als leerlingen de basis onder de knie hebben.

Elk jaar wordt de leerlijn geactualiseerd en komen er aanvullende kaarten bij. En, het zijn echt bewezen kaarten, maar liefst 253 scholen maken er al tevreden gebruik van.

Vind je het prettig als er iemand meedenkt?

Volg dan onze training die we aanbieden bij de start van het gebruik van deze leskaarten.

Schoolvoucher

Wil je ook gebruik gaan maken van onze leskaartselector en specifiek de leskaarten Digitale Geletterdheid/Basisvaardigheden ICT? Bestel deze direct in onze webshop.

Heb je hulp nodig?
Lisette staat voor je klaar:

Je kunt ons bellen op: +31 6 575 47 143