Leskaarten ontwikkelen in co-creatie

Sinds januari 2022 ontwikkelen we voor én samen met het Zuiderpark College in Rotterdam leskaarten. Samen met vier bevlogen teams zijn we aan de slag gegaan: SmartCare, SmartTech, SmartArt, SmartBusiness.

Zoals je aan de naam al kunt aflezen, staat smart centraal. En dan vooral in de zin van ‘Rotterdam: meest duurzame stad van Nederland’. Hoe draag jij als leerling nu al bij aan dit doel?

(Tekst gaat verder onder afbeelding.)

Leskaart Smart-art - Optische illusies. Gemaakt in co-creatie met Zuiderpark College.Aansluiting met LOB-lessen

Voor de docenten begon er een ontwikkeltraject van anderhalf jaar. Er werd gekeken naar het aanbod in de bovenbouw en hoe je hierbij aansluit met de LOB-lessen: ‘smart-lessen’.

Om inzicht te krijgen in de benodigde outillage en faciliteiten, en inzichtelijk te krijgen welke kaarten aansluiten op welke profielen, hebben we een analyse uitgevoerd. Dit was een belangrijk onderdeel in het ontwikkeltraject en de samenwerking. Door de analyse werd voor iedereen zichtbaar of de leskaarten evenredig verdeeld waren over de verschillende smart-lessen.

MK Educatie-adviseur Iris Reehorst over de samenwerking

“Waar ik heel blij van werd, waren de krachtige kartrekkers, de oplossers, de ‘oké-laten-we-er-voor-gaan’ docenten. Uiteindelijk denk ik dat er voor iedereen een mooi programma is neergezet.

Natuurlijk is het programma nooit echt af: er komen nieuwe keuzevakken waarbij je ook weer wilt aansluiten. Maar een periode van rust en bezinning, en vooral ook gebruik maken van het ontwikkelde materiaal, is heel goed voor iedereen. Dat is wat nu gaat gebeuren. Zuiderpark College gaat lekker werken met de kaarten.

En wij blijven aangesloten voor testen, revisies en aanvullingen.

Ik heb heel leuke mensen leren kennen, goede ideeën gehoord en mensen mogen helpen bij het uit hun hoofd en op papier krijgen van ideeën.”

Neem contact op met Iris voor meer informatie: iris.reehorst@mkeducatie.nl.

Heb je hulp nodig?
Iris staat voor je klaar:

Je kunt ons bellen op: +31 6 278 38 002